VEELGESTELDE VRAGEN BIJ DE VOORTZETTING

- Bij het overmaken van een donatie krijg ik de melding 'IBAN en tenaamstelling komen niet overeen'. Wat doe ik verkeerd?
Het probleem heeft ermee te maken dat de tenaamstelling te lang is voor het naamveld. Dit nummer is nieuw en uw bank herkent het op het eerste gezicht mogelijk niet. Onze tenaamstelling bij Triodos is:
Behoud Boekh. De Tribune. Als u deze omschrijving gebruikt zou het goed moeten gaan.

- Als we onverhoopt ons doel van €80.000 niet bereiken, wat gebeurt er dan met de verzamelde donaties?

Als we niet in staat blijken voldoende geld te verzamelen gaat de voortzetting in deze vorm niet door en dan worden alle donaties teruggestort. De Triodosbankrekening heeft geen ander doel dan de donaties verzamelen, alle donateurs staan keurig op rij met hun rekeningnummers. Tot de voortzetting concreet is, wordt met dit geld niks gedaan.

Waarom hebben jullie gekozen voor een stichting?
We hebben bewust gekozen voor een stichtingsvorm om de continuïteit zoveel mogelijk te garanderen:
Ten eerste blijft de winst in de winkel (de stichting)
Ten tweede blijven wij, de medewerkers, gewoon in dienst van de stichting.
Ten derde is het bij pensionering van medewerkers in de toekomst onnodig om een taxatie uit te voeren en de nieuwgepensioneerde een deel in de waardevermeerdering uit te keren - ook hier blijven taxatiekosten en winstuitkering gewoon in de stichting.

- Hé, Robert-Jan, je bent er nog?
De bedoeling is dat de voortzetting op 1 oktober plaatsvindt (als we ons doel bereiken om €80.000 in te zamelen). Robert-Jan zal ook na die tijd nog aanwezig zijn, zodat wij waar nodig nog kunnen putten uit zijn ervaring en contacten.