• SCHRIJVERSGESPREK IN PESTHUYSPOSIUM OP 23 MEI OM 20 UUR
  • SCHRIJVERSGESPREK IN PESTHUYSPOSIUM OP 23 MEI OM 20 UUR

SCHRIJVERSGESPREK IN PESTHUYSPOSIUM OP 23 MEI OM 20 UUR

PesthuysPodium tickets bestellen

Uitgenodigd zijn Maddalena Vaglio Tanet (naar aanleiding van haar debuut 'Ballade van het bos') en vertaalster Manon Smits. Het boek is uitgegeven bij Meridiaan Uitgevers.

Het gesprek wordt gemodereerd door Janna Navis.

Maddalena Vaglio Tanet (1985, Biella) studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit van Pisa en verhuisde daarna naar New York voor een PhD aan Columbia University.

Ze geldt als een groot literair talent en stond met haar Ballade van het bos op de longlist voor de Premio Strega, een eer die weinig debuutromans ten deel valt. Vertaalrechten waren vóór publicatie al aan zes landen verkocht en onder anderen Paolo Cognetti, auteur van de bestseller De acht bergen is fan. Dit en meer is allemaal te lezen in een interview Maddalena in De Limburger van 25 april en in de juichende recensie van Koen Eykhout in dezelfde krant van 11 mei.

Manon Smits (1967) studeerde Engels en Italiaans in Nijmegen en in Rome.

Sinds 1995 vertaalt ze boeken uit het Italiaans (onder meer van Alessandro Baricco, Elsa Morante, Silvia Avallone) en uit het Engels (waaronder werk van Elif Shafak).
Ze is bestuurslid van de Stichting Lira en de Vertalersvakschool Amsterdam en maakt deel uit van de organisatie van de Literaire Vertaaldagen.

Janna Navis is bij velen van u bekend als (voormalig) boekverkoopster, interviewster en enthousiast boekpromotor bij de Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht.

NB De voertaal is Engels, aanmelden via PesthuysPodium