• Harrie Lemmens ontmoet Govert Derix

Harrie Lemmens ontmoet Govert Derix

✉️ UITNODIGING ✉️

Boekhandel De Tribune organiseert een bijzondere ontmoeting tussen schrijver/vertaler Harrie Lemmens en schrijver/filosoof Govert Derix. Ze zullen van gedachten wisselen over hun recentste boeken en reflecteren op opvallende overeenkomsten en verschillen.

📚 In De Muur voorbij opent Lemmens een uniek venster op het leven in de DDR (door hem Dantes Droom Republiek genoemd) in de jaren tachtig.

📚 Met de roman Het onmogelijke manuscript levert Derix een ‘vertelling over de onmogelijke redding van de wereld’ die o.a. speelt in Brazilië en Lissabon.

In de boeken van Lemmens en Derix is de auteur zelf een centraal personage. Bij beiden gaat het om de spanning tussen utopie en realiteitszin en de vraag wat je als enkeling kunt doen in een wereld die zich steeds meer verliest in onmogelijke complexiteiten. Hyperactuele thema’s belicht vanuit twee totaal verschillende invalshoeken door twee auteurs die meer met elkaar gemeen hebben dan je zou verwachten.

Het programma omvat een drieluik: de beide schrijvers bevragen elkaar, daarna is er ruimte voor vragen uit het publiek. Tussendoor muziek die ook voor de gesprekspartners nog een verrassing is.
Boeken van Govert Derix en Harrie Lemmens zijn op de avond zelf verkrijgbaar.

🖋 Harrie Lemmens is schrijver en vertaler. Hij vertaalde auteurs als Pessoa, Eça de Queiroz, Saramago, Cormac McCarthy, Christoph Hein, Lobo Antunes en vele anderen. Hij publiceerde eerder onder eigen naam God is een Braziliaan (2014) en Licht op Lissabon (2021).

🖋 Govert Derix is de auteur van de grote ecologische ideeënroman De boom (2021) en andere grensverleggende boeken, waaronder Ayahuasca, een kritiek van de psychedelische rede, dat werd genomineerd voor de Socratesbeker.